joi, 19 mai 2016

dulceata de capsuni

....sa continuam cu dulceturile....a venit randul capsunilor....
ingrediente :
-capsuni, NEAPARAT ROMANESTI...1 kg. mici ca si dimensiuni...si bineinteles COAPTE...
-zahar...1 kg
-lamaie 1/2...stoarsa
-apa...200 de ml
...intr-o oala punem zaharul si apa sin facem un sirop ....il punem la fiert....adaugam lamaia stoarsa si fierbem pana se dizolva zaharul si incepe sa se ingroase....cand incepe sa mai scada adaugam capsunile....le fierbem pana se ingroasa si scade ....amestecam INCET ca sa nu se prinda si sa nu zdrobim capsunile....cand sau fiert capsunile oprim focul...am strecurat printr-o sita mai mare ca sa ramana cat mai putina compozitie si am pus la borcanele...ce ramane din strecurat iese un sirop gros pe care il putem prepara cu apa minerala si este nemaipomenit....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu