marți, 19 ianuarie 2016

ciorbita de perisoare

...pt prima mea postare am ales sa fac o ciorbita de perisoare cu zdrente de ou si leustean verde acrita cu bors facut in casa....
ingrediente : 
- o suta de ml de tuica de pruna...
-500 de gr de carne tocata de porc
-3 oua
-o leg de patrunjel
- 2 cepe medii
-2 ardei kapia ( 1 rosu si 1 galben )
-un dovlecel
- 2 morcovi potriviti
- telina
- o legatura de leustean proaspat
-bors
- sare
-piper
-ulei
- 1 cutie de rosii taiate cubulete
.sa incepem cu prepararea perisoarelor. incepem cu cele o suta de ml de tuica....alea sunt pt bucatar...se  amesteca carnea cu o ceapa  tocata marunt , o legatura de patrunjel tocat marunt , un ou , sare si piper dupa gustul fiecaruia.
..ne apucam de ciorbita propriu-zis...tocam marunt ceapa, ardei kapia, morcovii, telina si dovlecelul. le punem la calit intr-o  oala cu PUTIN ulei dupa cre punem apa in oala ca sa fierbem legumele asezonate cu sare si piper. dupa  cca 20 de min. punem cutia de rosii cubulete si o mai lasam la fiert 10-15 min dupa care formam perisoarele si le punem la fiert...
...cand sunt fierte legumele si perisoarele adaugam bors dupa gust...15 minute maxim dupa care adaugam cele 2 oua ramase si batute ....mai fierbem 10 minute dupa care stingem focul si adaugam leusteanul tocat...
POFTA MARE

2 comentarii: