miercuri, 27 ianuarie 2016

orez cu legume si cocosel de tara

....la ceas de dimineata ma trezii cu un prieten din zona Pitesti-ului...avea in traista printre altele un cocosel de tara proaspat taiat si o tuica " galbina" de-ti ramane gustul de pruna in gura...ne apucaram de ea....o sa ni se faca foame dupa tuiculita..si ma apuc de gatit...
ingrediente :
-cocoselul de tara de la prietenul meu
-o legatura de ceapa verde
-o legatura de patrunjel
-ardei kapia unul rosu, unul galben si unul portocaliu
-un morcov mic
- cateva rosii cherry
-sare si piper
-ulei
-doua cesti de orez
....se pune la fiert cocoselul ...si se fierbe...se fierbe...ca este de tara si fierbe mai greu...cand este gata se scoate si se taie bucati...ATENTIE nu aruncati apa in care s-a fiert...ii dam cu tuica in continuare...tocam ceapa, ardeiul , morcovul...le punem in tigaie cu 2 linguri de ulei la calit..adaugam si bucatile de cocosel...la tragem un pic la tigaie cum se spune si apoi adaugam orezul....calim cam 2-3 minute dupa care adaugam cu polonicul din zeama in care am fiert carnea....fierbem...fierbem...punem sare si piper dupa gustul fiecarui...mai adaugam din fiertura...cand credeti ca s-a fiert orezul adaugati rosiile cherry taiate...dupa cca 3 minute adaugati si patrunjelul tocat ...mai lasa-ti putin si stinge-ti focul....VA LINGE-TI PE DEGETE...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu