....nu are nimeni chef de o musaca de cartofi ?....cine ?....cine ?....
ingrediente :
-600 gr de carne de porc tocata
-o legatura de ceapa
-o legatura de patrunjel
-3 oua
-3-4 cartofi
-sare si piper
- o lingura de pasta de ardei (sau boia dulce )
- 100 de gr de smantana
-rosii pasate de la soacra mea din pivnita
...pregatim carnea...se amesteca cu ceapa si patrunjelul tocat, un ou, pasta de ardei, sare si piper...intr-o craticioara se pune un pic de ulei si un strat de rondele de cartofi...se pune amestecul de carne si ingrediente dupa care se mai pune un strat de cartofi deasupra..se pun rosiile pasate peste si doua cani de apa...se da la fiert...cand carnea este fiarta se baga la cuptor... intre timp se bat celelalte doua oua cu smantana....cand este suficient de fiarta se toarna deasupra ouale batute si se mai tine la cuptor pana se prinde o crusta rumena deasupra...stinge-ti focul...se serveste cu smantana deasupra si neaparat alaturi de un vin alb...
A inceput din pasiune si incet-incet am trecut la lucruri mai serioase, a inceput sa-mi placa si imi place din ce in ce mai mult. Atunci mi-a venit ideea cu acest blog, am povestit la cativa prieteni care m-au incurajat si asa s-a nascut „Mancare si ...vin pentru prieteni ". Este un blog de gatit si trebuie luat ca atare vreau sa gatesc cat mai multe retete romanesti si cat mai sanatoase pe care vreau sa le asociez cu VINURI ROMANESTI. Vreau sa gatesc pentru prieteni si impreuna cu prietenii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu