Ciulama de pui cu ciuperci
...ce sa mai mancam...stiu , o ciulama ca la mama acasa...
ingrediente :
-neaparat 200 de ml de afinata pt stimularea bucatarului
-un piept de pui
-500 de ciuperci champignon
-150 de gr de smantana
-o legatura de usturoi verde
-o legatura de patrunjel tocat marunt
-sare si piper
-ulei
-faina
Se pune pieptul de pui la fiert si se bea cca 50 de ml din afinata...se curata ciupercile , se taie feliute si se toaca usturoiul...cand este gata fiert pieptul de pui se taie bucatele...neaparat inca 50 de ml de afinata....
Intr-u tigaie se pune ulei la incins (2-3 linguri)..cand se incinge se calesc ciupercile si usturoiul...se pun si bucatile de pui si se toarna un polonic din apa in care am fiert puiul....cand dau in clocot se pune smantana...se mai pune un pic de apa ca sa fiarba bine ciupercile...se asezoneaza cu sare si piper....cand credeti ca sau fiert adaugati in ploaie cate un pic de faina pana se ingroasa un pic ...urmatoarele 50 de gr de afinata....puneti si patrunjelul tocat...pana se face mamaliga terminati afinata...POFTA BUNA
A inceput din pasiune si incet-incet am trecut la lucruri mai serioase, a inceput sa-mi placa si imi place din ce in ce mai mult. Atunci mi-a venit ideea cu acest blog, am povestit la cativa prieteni care m-au incurajat si asa s-a nascut „Mancare si ...vin pentru prieteni ". Este un blog de gatit si trebuie luat ca atare vreau sa gatesc cat mai multe retete romanesti si cat mai sanatoase pe care vreau sa le asociez cu VINURI ROMANESTI. Vreau sa gatesc pentru prieteni si impreuna cu prietenii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu