...binenteles ca si ceva dulce....
ingrediente :
- 400 de gr de paste...eu am avut disponibile niste penne pe care le-am fiert si racit
-500 de gr de branza de vaci
-trei cutiute de smantana de cate 100 de gr fiecare
-100 gr de stafide pe care le puneti la inmuiat in 50 ml de brandy
- o esenta de rom
-un zahar vanilat
-4 linguri de zahar
- trei oua
...facem compozitia...intre timp un pahar de vin alb....se pune intr-un castron branza de vaci , doua cutii de smantana , doua oua, zaharul normal si cel vanilat, esenta de rom si binenteles stafidele....se amesteca pana devine o pasta omogena....se toarna peste pastele fierte ssi racite....intr-un vas de jena care se unge in prealabil cu unt se toarna compozitia si se baga la cuptor...se tine pana incepe sa se rumeneasca...se scoate si se pune deasupra oul si smantana ramase si batute in prealabil....se mai tine la cuptor pana va place cum arata crusta de deasupra...cand este gata se lasa ra racit si se pudreaza cu zahar...POFTA BUNA
A inceput din pasiune si incet-incet am trecut la lucruri mai serioase, a inceput sa-mi placa si imi place din ce in ce mai mult. Atunci mi-a venit ideea cu acest blog, am povestit la cativa prieteni care m-au incurajat si asa s-a nascut „Mancare si ...vin pentru prieteni ". Este un blog de gatit si trebuie luat ca atare vreau sa gatesc cat mai multe retete romanesti si cat mai sanatoase pe care vreau sa le asociez cu VINURI ROMANESTI. Vreau sa gatesc pentru prieteni si impreuna cu prietenii.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu