... pt ca mai aveam o varza in butoi si o jumatate din ciolanul afumat ramas de la fasole ce sa fac cu ele ?...varza calita cu ciolan...la treaba...stati un pic ...inainte sa ne apucam de varza asigurativa ca aveti langa voi o tuica buna...nu merge altfel...
ingrediente :
-acea varza ramasa...tocata marunt..
-ciolanul ramas de la fasole taiat grosolan
-cimbru verde
-cubulete de rosii
-piper
-ulei
-ceapa verde
-o foaie de dafin
-marar proaspat
o tigaie mare, incapatoare
....o tuica mica...punem in tigaie cu un pic de ulei ceapa tocata, piperul , foaia de dafin si cimbrul tocat marunt..calim frumos pana se inmoaie ceapa...adaugam varza tocata...lasam pana se lasa zeama in tigaie si adaugam rosiile cubulete...lasam la fiert...eventual mai punem un pahar de zeama de varza... si bucatile de ciolan..cand s-a fiert lasam sa scada si adaugam marar tocat....lasam pana se rumeneste frumos...ceapa rosie sau ardei iute. mamaliga ...ce vreti voi ?
A inceput din pasiune si incet-incet am trecut la lucruri mai serioase, a inceput sa-mi placa si imi place din ce in ce mai mult. Atunci mi-a venit ideea cu acest blog, am povestit la cativa prieteni care m-au incurajat si asa s-a nascut „Mancare si ...vin pentru prieteni ". Este un blog de gatit si trebuie luat ca atare vreau sa gatesc cat mai multe retete romanesti si cat mai sanatoase pe care vreau sa le asociez cu VINURI ROMANESTI. Vreau sa gatesc pentru prieteni si impreuna cu prietenii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu