....dupa cum v-am spus mai devreme am fost la socrii mei la Hagiesti....aprovizionare....si vom gati un ghiveci de legume....
ingrediente :
- o vanata
-un dovlecel
- doi cartofi
-doi ardei grasi ,, rosu si galben
-o felie de telina
- o albitura
-doua legaturi de ceapa verde
- o legatura de usturoi verde
- doi morcovi
-un ardei iute rosu
-sare si piper
-ulei de masline
- legatura de patrunjel
-rosii pasate
...neaparat o visinata mica inainte....se toaca ceapa, usturoiul si ardeiul iute marunt si se calesc intr-o cratita cu un pic de ulei...intre timp se taie in bucati restul de legume si se pun peste zarzavatul calit ...se pun rosiile pasate si se acopera cu apa...se lasa la fiert cam 30 de minute..se asezoneaza cu sare si piper ....se pune intr-o tava , se pune patrunjelul tocat deasupra si se baga la cuptor ca sa scada...o nebunie de gusturi si culori...
A inceput din pasiune si incet-incet am trecut la lucruri mai serioase, a inceput sa-mi placa si imi place din ce in ce mai mult. Atunci mi-a venit ideea cu acest blog, am povestit la cativa prieteni care m-au incurajat si asa s-a nascut „Mancare si ...vin pentru prieteni ". Este un blog de gatit si trebuie luat ca atare vreau sa gatesc cat mai multe retete romanesti si cat mai sanatoase pe care vreau sa le asociez cu VINURI ROMANESTI. Vreau sa gatesc pentru prieteni si impreuna cu prietenii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu