...si pentru ca vorbim de un vin rosu....CADARCA...vorbim de vitel..
ingrediente :
-muschi de vitel....1,5 kg
-rozmarin verde
-cimbru verde
-un morcov
-o felie de telina
-un pastarnac
-3 fire de ceapa verfe
-2 fire de usturoi verde
-sare si piper
- 2 frunze dafin
-ulei de masline
-neaparat 2 pahare de vin ALB.. CE CREDETI ? MUSTOASA...
....se toaca toate legumele marunt ....se pun peste carne ...cu vin, cu apa si se pun la frigider pt o noapte...a doua zi se scoate si se baga la cuptor....intre timp se pregateste garnitura...un piure de cartofi cu smantana si ceapa verde calita....dupa ce sau fiert cartofii ( cam 3-4 buc) se calesc 3 fire de ceapa verde ....se face piure-ul..la care se adauga smantana..dupa gust, untul si ceapa prajita....se monteaza
farfuria....POFTA BUNA.....
A inceput din pasiune si incet-incet am trecut la lucruri mai serioase, a inceput sa-mi placa si imi place din ce in ce mai mult. Atunci mi-a venit ideea cu acest blog, am povestit la cativa prieteni care m-au incurajat si asa s-a nascut „Mancare si ...vin pentru prieteni ". Este un blog de gatit si trebuie luat ca atare vreau sa gatesc cat mai multe retete romanesti si cat mai sanatoase pe care vreau sa le asociez cu VINURI ROMANESTI. Vreau sa gatesc pentru prieteni si impreuna cu prietenii.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu