...m-am impiedicat de dovleacul asta pe balcon...daca nu ma apuc de el se strica... o felie de dovleac copt cu zahar si scortisoara si placinta de dovleac cu nuca si scortisoara...erau preferatele bunicii mele...o iubeam la nebunie...la treaba..
ingrediente :
-un dovleac (am folosit cam 2,5 kg pt placinta)
-foi de placinta
-200 gr nuca macinate
- 200 gr de zahar
-un plic de zahar vanilat
-o lingura de scortisoara
-ulei pt uns
....pana ne apucam de placinta propriu-zisa taiem o felie generoasa din dovleac , o presaram cu nitel zahar si scortisoara si o punem intr-o tava si bagam in cuptorul incins...tinem in cuptor pana se inmoaie si isi schimba culoarea...
...restul de dovleac curatat si dat prin razatoare...pus in tigaie, calit cu zaharul si scortisoara si zaharul vanilat...lasam la racit....
....punem intr-o tava unsa cu putin ulei patru din foile de placinta....punem un strat de dovleac...mai punem paru foi de placinta , inca un strat de dovleac si peste el nuca macinata....punem testul de foi deasupra si bagam la cuptor...circa 15 minute pana incepe sa se rumeneasca..scoatem din cuptor si stropim cu un pic de apa rece dupa care acoperim cu un prosop...cand s-a racit pudram cu zahar pudra, taiem si ....POFTA BUNA...alaturi de un pahar de vin....
A inceput din pasiune si incet-incet am trecut la lucruri mai serioase, a inceput sa-mi placa si imi place din ce in ce mai mult. Atunci mi-a venit ideea cu acest blog, am povestit la cativa prieteni care m-au incurajat si asa s-a nascut „Mancare si ...vin pentru prieteni ". Este un blog de gatit si trebuie luat ca atare vreau sa gatesc cat mai multe retete romanesti si cat mai sanatoase pe care vreau sa le asociez cu VINURI ROMANESTI. Vreau sa gatesc pentru prieteni si impreuna cu prietenii.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu