...ce credeati ca se incheie seara fara un desert pe masura ?
ingrediente :
-pt blat :
-300 gr de biscuiti populari dati prin blender
-250 gr de nuca la fel de macinata
-300 gr de unt topit
-150 gr de zahar brun
- pt crema :
-100 gr frisca lichida
-250 gr mascarpone
- 2 linguri de zahar pudra
- 2 linguri de brandy
- o esenta de lamaie
-un plic de gelatina
-pt glazura :
-coaja de lime rasa
-zeama de la doua lime
-un plic de budinca de lamaie
- 2 linguri de zahar pudra
-un plic de gelatina
..la treaba...biscuitii, nuca date prin blender... amestecate cu zaharul si untul topit...se pun intr-o forma cu margini detasabile si se baga la cuptor pana se rumeneste un pic..
Crema...se mixeaza mascarpone cu frisca lichida, zaharul pudra, brandy-ul , esenta si gelatina dizolvata in doua linguri de apa...
Se pune crema peste blatul racit si se baga la frigider...
Glazura...intr-o craticioara am pus zeama si coaja de la lime, zaharul, budinca de lamaie si gelatina pregatita dupa instructiunile de pe plic..se pun pe foc pana se dizolva...intre timp mai beti un pahar de vin cu sotia...cand s-a racit pune-ti peste crema si bagati din nou la frigider...
A inceput din pasiune si incet-incet am trecut la lucruri mai serioase, a inceput sa-mi placa si imi place din ce in ce mai mult. Atunci mi-a venit ideea cu acest blog, am povestit la cativa prieteni care m-au incurajat si asa s-a nascut „Mancare si ...vin pentru prieteni ". Este un blog de gatit si trebuie luat ca atare vreau sa gatesc cat mai multe retete romanesti si cat mai sanatoase pe care vreau sa le asociez cu VINURI ROMANESTI. Vreau sa gatesc pentru prieteni si impreuna cu prietenii.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu