....veni si vremea desertului....galusti cu marmelada de caise....
ingrediente :
- un kg de cartofi
- 200 de gr de marmelada
-o esenta de rom
-400 de gr de faina
-ulei
-zahar
-sare
-scortisoara
-300 de gr de pesmet
- 2 oua
-zahar
...se pun cartofii la fiert ..cand sau fiert se lasa la racit , se curata de coaja si se dau prin masina de tocat,,.se amesteca cu faina, ouale , esenta si un praf de sare...se framanta pana nu se mai lipeste de degete....intre timp se pune la fiert intr-o oala apa cu putin ulei...intr- o tigaie se pune pesmetul si un pic de scortisoara la incins cu un pic de ulei...cand amestecul a inceput sa isi culoarea se i-a dupa foc si se lasa la racit....se formeaza guguloaie din aluatul de cartofi in care se pune o lingurita de marmelada...se rotunje-te ca o bila...se pun la fiert cca 10 min in apa clocotita dupa care se scot si se tavalesc in pesmet...la sfarsit se mai tavalesc o data prin zahar tos...pofta buna la desert....
A inceput din pasiune si incet-incet am trecut la lucruri mai serioase, a inceput sa-mi placa si imi place din ce in ce mai mult. Atunci mi-a venit ideea cu acest blog, am povestit la cativa prieteni care m-au incurajat si asa s-a nascut „Mancare si ...vin pentru prieteni ". Este un blog de gatit si trebuie luat ca atare vreau sa gatesc cat mai multe retete romanesti si cat mai sanatoase pe care vreau sa le asociez cu VINURI ROMANESTI. Vreau sa gatesc pentru prieteni si impreuna cu prietenii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu