...o capatana de crap....trei somotei cat palma...o mana de rosioara...o coada de novac si doi carasei....BORS DE PESTE....
INGREDIENTE :
-neaparat trebuie niste rachie pt inceput
-pestele pe care l-am enumerat la inceput
-o leg de ceapa verde
-un morcov maricel
-telina si albitura
-ardei kapia rosu, galben
-o ceasca de orez
-rosii cubulete
-bors facut in casa de mama soacra
-sare si ulei
- patrunjel proaspat din gradina mamei soacre , din belsug
.....fiti atenti cum faceti....luati neaparat viteza cu o rachie mica....puneti pestele la fiert , pana da in clocot dupa care il scoateti....tocam legumele si zarzavatul si le calim in ulei ....punem si ceasca de orez si calim impreuna cca 2-3 minute....adaugam apa cat credem ca vrem ciorba....punem si rosiile ...cand fierbe zeama adaugam si pestele....peste circa 5-6 minute adaugam bors dupa gustul fieruia...cine vrea mai acra poate adauga o lingura de otet..cand s-a fiert si borsul adaugam leustean tocat din belsug si stingem focul...rachie....bors de peste...ardei iute...vin alb...ce vreti mai mult...sa aveti pofta....
A inceput din pasiune si incet-incet am trecut la lucruri mai serioase, a inceput sa-mi placa si imi place din ce in ce mai mult. Atunci mi-a venit ideea cu acest blog, am povestit la cativa prieteni care m-au incurajat si asa s-a nascut „Mancare si ...vin pentru prieteni ". Este un blog de gatit si trebuie luat ca atare vreau sa gatesc cat mai multe retete romanesti si cat mai sanatoase pe care vreau sa le asociez cu VINURI ROMANESTI. Vreau sa gatesc pentru prieteni si impreuna cu prietenii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu