marți, 15 martie 2016

vinete cu carne si legume la cuptor

....mai incercam si altceva...
ingrediente :
-4 buc de vinete
-300 gr de carne tocata...de care vreti
-o leg de ceapa verde
- 2 fire ceapa verde
-cateva frunze de leurda
-patrunjel proaspat
-ardei capia galben si rosu 2 buc
-3 frunze de menta
-150 gr de ricotta
-o rotita mica de cascaval
-ulei de masline si 25 gr de unt
-sare si piper dupa gust
-bineinteles rosii pasate
-rosii cherry
....pregatim compozitia...tocam ceapa, ardeiul, usturoiul si leurda....incingem in tigaie uleiul si untul...calim zarzavatul....punem ricotta peste...sare si piper...adaugam carnea...calim impreuna....adaugam o ceasca de rosii pasate si patrunjel si menta tocata....calim in continuare....
...intre timp spalam vinetele, le taiem in jumatati si le scobim cu o lingurita....le punem in tava sau intr-un vas jena....umplem scobiturile cu compozitia facuta mai devreme...stropim cu ulei de masline si suc de rosii....punem si rosiile cherry taiate in doua peste jumatatile de vinete umplute si bagam la cuptor...cand incepe sa se rumeneasca razuim deasupra cascavalul si bagam iar la cuptor...cand s-a topit cascavalul punem deasupra patrunjel tocat si mai tinem circa 10 minute la cuptor....serviti alaturi de un vin alb sec....


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu