vineri, 11 martie 2016

piept de pui cu doua feluri de branza si verdeturi

un preparat deosebit care poate fi acompaniat de un vin alb sau rose...v-as recomanda eu sau poate chiar cramele romanesti pot veni cu sugestii..
ingrediente :
-o leg de leurda
-o leg de spanac proaspat....cam 15-20 frunze potrivite
-2 buc de piept de pui
-unt
-cateva fire de leustean proaspat
-cateva fire de untisor proaspat
-cateva fire de menta proaspata
-150 gr de branza ricotta
-100 gr de branza de oaie
-1 pahar de vin
-zeama de lamaie si de portocala
ulei de masline
-piper
-tagliatelle proaspete
....curatam spanacul si il oparim...se raceste si il; tocam marunt impreuna cu leurda, untisorul, patrunjelul si menta proaspata....le calim intr-o tigaie in care am incins ulei si unt...cand sau calit adaugam cele doua feluri de branza....
....cei doua bucati de piept de pui se taie in doua si se bat un pic cu ciocanul de snitele...se intin pe rand si se pune din ccompozitia facuta mai devreme...se acopera cu celalta jumatate si se prinde cu scobitori...cele douya bucati pregatite se prajesc in tigaia in cate am calit mai devreme branza si verdeata....cand sau rumenit pe ambele parti se pun intr-un vas de jena impreuna cu ce a ramas din prajeala, zeama de lamaie si portocala , ulei de masline si un pic de vin alb....
....le tinem cam 25- 30 min intorcandu-le din cand in cand....le scoatem din cuptor....
....intre timp in tigaia in care am facut prajeala calim un pic de menta si patrunjel in unt cu 2 linguri de vin ....fierbem tagliatele sau spaghete si montam pe farfurie....vin ? alb sau rose...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu