marți, 16 februarie 2016

ciorba de loboda rosie

....incet -incet apare si primavara...incep sa apara si zarzavaturile...pai daca am gasit la piata loboda rosie nu este pacat sa nu fac o ciorba ...cu de toate....leustean proaspat...zdrente de ou si ...daca vreti si dreasa cu smantana grasa de la prieteni mei sibienii din piata...la treaba....sa nu uitam si o tuiculita la inceput...
  ingrediente :
-6 leg de loboda rosie , spalata si tocata grosier
-o leg de ceapa verde
-ardei gras rosu, galben...dupa plac
-un dovlecel mic
-un cartof mai mare
un morcov
- un pastarnac
- un pic de telina
-sare si ulei
-2 oua
-bors
- o ceasca de rosii pasate pt gust
-si binenteles o leg de patrunjel si una de leustean proaspat...
 La treaba ...o tuica mica in nas ...morcovul, pastarnacul, telina se dau prin razatoare...ceapa tocata....ardeiul taiat ....oala ...un pic de ulei ...calite...se toarna apa peste ele si se lasa la fiert....se adauga si ceasca de rosii...sare..lasam sa dea in clocot dupa care se adauga loboda, cartoful si dovlecelul taiate bucati...se asezoneaza cu sare...se fierbe pana incepe sa se inmoaie cartoful si dovlecelul....urmeaza borsul...dupa gust....mai mult sau mai putin....cand va place la gust adaugati ouale batute zdrente....mai fierbeti cca 5 minute dupa care adaugati leusteanul si patrunjelul tocate marunt si stingeti focul....daca nu va place nu stiti sa mancati romaneste...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu