miercuri, 24 februarie 2016

placinta cu carne, ciuperci si leurda

...m-am gandit sa combin iarna care este pe trecute cu primavara timpurie..si a iesit ceva deosebit..
ingrediente :
- pt foaie :
- am folosit reteta de la placinta cu branza si spanac....
-pt umplutura :
-carne tocata cca 400 gr
-ciuperci proaspete (sau conservate ) cca 400 gr
-2 oua
-ceapa verde 2 leg
-patrunjel proaspat o leg
-leurda proaspata cam trei legaturici
-sare si piper la greu ca asa este buna...
...la treaba ..ciupercile fierte si racite, tocate marunt...carnea amestecata cu sare si piper dupa gustul fiecaruia....ouale....
 patrunjelul si leurda tocate marunt, marunt...se amesteca si apoi se adauga si ciupercile....amestecati...pregatim o tigaie cu putin ulei ....incinsa..calim totul...se simte aroma pana la vecina de deasupra...imi bate in teava....sunt convins ca pofteste...este si pt ea o bucata...este prietena noastra...
 pt uns :
-2 oua batute
-seminte de chimen sau de mac
....luam cate o bucata din cele patru in care am impartit aluatul ...care intre timp a crescut..o intindem pe masa de lucru cu facaletul,  cat mai subtire...punem din compozitie si roluim....o incovoiem in forma de potcoava si o punem in tava cu hartie...unsa cu ou si presarata cu seminte de chimen sau mac ....procedati la fel cu restul de aluat....dati la cuptor...pana se rumeneste deasupra...merge cu bere rece ...romaneasca...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu