vineri, 12 februarie 2016

negresa cu mascarpone

....pentru ca se apropie Valentine`s Day si lui Florentina mea ii place negresa am sa ii fac una cu mascarpone...

ingrediente :
-pt blat :
-250 gr de unt
-200 gr zahar pudra
-cacao 50 gr
-mascarpone 150 gr
- 2 linguri de cointreau
-3 oua
-150 gr faina
-pt crema :
-frisca lichida 200 gr
-mascarpone 350 gr
-zahar pudra 100 gr
- o lingura de cointreau
-un plic de gelatina
 - pt glazura :
-200 gr de ciocolata de menaj
-200 gr de frisca lichida
-50 gr de unt
-un pliculet de gelatina
....ne apucam de blat : untul topit si racit la temperatura camerei amestecat cu zaharul si cacaoa...dupa aceea incorporam mascarpone si cele trei oua pe rand...adaugati apoi faina in ploaie..se pregateste forma de prajitura rotunda ...se unge cu unt si se presara cu faina...se toarna compozitia si se baga la cuptor...se verifica cu metoda scobitoarei...cand s-a copt se scoate si se lasa la racit.
 Sa ne apucam de crema ; batem crema cu mixer-ul si apoi incorporam mascarpone si zaharul pudra...mixam....punem si pliculetul de gelatina pregatit anterior....
 Punem partea detasabila in jurul blatului si turnam deasupra compozitia...bagam la frigider...
  Sa trecem la glazura :topim ciocolata cu untul pe foc si adaugam frisca lichida...amestecam pana se omogenizeaza... cand se raceste adaugam si pliculetul de gelatina ...mai amestecam..cand s-a racit complet turnam deasupra cremei ...bagam la frigider pentru o noapte...dscs aveti rabdare....rezultatul este urmatorul...va trebuie neaparat un prosseco bun...

2 comentarii: