vineri, 26 februarie 2016

pate de ficat cu mar copt si mascarpone

....am gasit o reteta interesanta pe care am decis sa o incerc...
-ingrediente :
-1 kg de ficat de pui
-1,5 l de lapte
-3 mere
-150 gr de mascarpone
- 50 gr unt
-2 leg de ceapa verde
-2 fire de usturoi verde
-25 ml de brandy
-sare si piper
-un ardei iute rosu
-25 gr de unt
...punem ficatei la oparit in apa fiarta ...spumam si lasam cca 10 min...scurgem de apa si punem la fiert in lapte...asezonam cu sare...intre timp tocam ceapa , usturoiul si ardeiul iute marunt si le calim in unt...punem la cuptor merele la copt...scoatem ficatei si ii dam prin blender..adaugam  un pic din laptele ramas de la fiert in  ceea ce am calit. si punem totul int-un castron .. amestecam cu mixer-ul...punem si merele coapte ...asezonam cu piper si sare dupa gust...punem si brandy-ul...mixam iar pana obtinem o pasta fina...si binenteles buna la gust........puteti servi pe felii de paine cu ceapa si dulceata de afine sau...mai romanesta cu ridichi, ceapa , rosii si ardei gras...neaparat langa un paharel de tuica sau palinca...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu