marți, 9 februarie 2016

prajitura cu mere

....pentru ca niste mere zaceau prin camara si se stricau am zis ca este timpul pentru o prajitura dulce-acrisoara cu iz de scortisoara ...zis si facut....

ingrediente :
- pt blat :
-faina 600 de gr
-300 gr de unt inmuiat la temperatura camerei
-doua galbenusuri de ou
-zahar vanilat 2 pliculete
-zahar 100 gr
-un praf de sare
- o lingurita praf de copt
-o lingura de smantana
-pt umplutura :
- mere 1,5 kg razuite
-zahar 4 linguiri
-un plic de zahar vanilat
-o lingurita de  scotisoara
 Sa ne apucam de aluat...amestecam ingredientele mai putin galbenusurile sin smantana ...framantam un pic si apoi adaugam si restul..framantam pana se desprinde dupa degete...o punem intr-o folie si o dam la frigider pt o ora..
 Pregatim compozitia : amestecam merele rase cu zahar, zaharul vanilat si scortisoara si le calim un pic la foc mic...le lasam la racit .
 Scoatem aluatul de la frigider si il impartim in doua ...le intindem pe rand cu facaletul....pregatim tava : punem hartie de copt in tava , un strat de aluat dedesupt dupa care punem compozitia deasupra...punem si celalalt aluat deasupra si bagam la cuptor circa 30 de minute.
 Se scoate si se lasa la racit dupa care se pudreaza...daca o servim la pranz merge alaturi de un pahar de vin rosu....seara la culcare cu lapte sau ceai....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu