...am dat peste o tigancusa la piata cu tri gramezi de urzici....binenteles ca le-am luat numaidecat....la treaba....
ingrediente :
-urzici cam 500 de gr
-o legatura de ceapa de verde
- 6 -7 catei de usturoi romanesc neaparat
-500 de ml de lapte
- 2 linguri si jumatate de faina
-ulei
-sare si piper
...dupa ce am curatat urzicile de cotoare si ne-am urzicat destul pe maini le dam intr-o apa rece...punem o oala cu apa pe foc si cand clocoteste , oparim urzicile..le scurgem si le tocam marunt...peste ele punem faina si amestecam bine sa nu se faca cocoloase...intr-o cratita punem la calit ceapa verde cu putin ulei si cand s-a calit turnam lapte cald..fierbem un pic dupa care adaugam urzicile....fierbem, fierbem...sare si piper si usturoiul pisat....cand a scazut suficient stingem....intre timp se face si mamaliga...
A inceput din pasiune si incet-incet am trecut la lucruri mai serioase, a inceput sa-mi placa si imi place din ce in ce mai mult. Atunci mi-a venit ideea cu acest blog, am povestit la cativa prieteni care m-au incurajat si asa s-a nascut „Mancare si ...vin pentru prieteni ". Este un blog de gatit si trebuie luat ca atare vreau sa gatesc cat mai multe retete romanesti si cat mai sanatoase pe care vreau sa le asociez cu VINURI ROMANESTI. Vreau sa gatesc pentru prieteni si impreuna cu prietenii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu